Swevers Vastgoed

gratis schatting 011 255 155
Al het vastgoed nieuws

Banken stoppen met rente te betalen

Banken stoppen met rente te betalen op het spaartegoed van hun klanten. ABN Amro is de eerste grote bank waar klanten met een spaartegoed straks geen cent rente meer zullen ontvangen. Voor grote bedragen wordt zelfs een boete rente gevraagd van 0,5%. Financieel experts verwachten dat dit zal overgenomen worden door Belgische banken, aangezien deze elkaar volgen in hun rentestappen.

Geen rente meer op spaartegoed
Door de lage rente in Europa gaan de spaarrentes bij banken al een hele tijd omlaag. Klanten bij grote banken (zoals ING, Rabobank), krijgen momenteel nog 0,01% rente, maar financieel experts verwachten dat deze het voorbeeld van ABN gaan volgen.

De dalende rentes hebben alles te maken met het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB verlaagt telkens de Europese depositorente, waardoor Nederlandse banken hoge kosten betalen voor het stallen van spaartegoeden bij de ECB. Die kosten berekenen zij voor een deel door aan hun klanten, met als gevolg dat de spaarrente nu bij ABN al op 0 staat.

Negatieve rentes
Klanten van ABN Amro met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten zelfs vanaf 1 april 0,5 procent rente gaan betalen voor het stallen van hun geld. De bank beloofde geen negatieve spaarrente in rekening te brengen voor klanten met een spaartegoed tot 100.000 euro. 

Van de grote banken heeft ABN Amro als enige toegezegd particuliere klanten met een spaarsaldo tot 100.000 euro geen negatieve rente in rekening te brengen. ING en Rabobank wilden daar geen harde uitspraken over doen. Het is momenteel onduidelijk of deze in de toekomst negatieve rentes zullen aanrekenen voor particuliere klanten met een spaarsaldo tot 100.000 euro.

Wat kan je best doen met je geld?
Omdat sparen niet meer loont, moeten we ons geld meer gaan investeren. Investeren in nieuwbouw of bestaand vastgoed biedt u meer als 3% rendement. 

Interesse om te investeren? Bekijk hier onze nieuwbouwprojecten

Bron: De Tijd
          HLN
          AD.nl
Overzicht